Algemene voorwaarde By Kella

Inhoudsopgave:

ARTIKEL 1 – Definities

In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

  • Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel.
    Het bedrijf dat online producten verkoopt aan consument in de detailhandel.
  • Consument: de natuurlijke persoon die, anders dan in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf, gebruik maakt van de diensten van de ondernemer. 
  • Overeenkomst: de overeenkomst voor de levering van producten, op het gebied van sieraden en accessoires.
  •  

ARTIKEL 2 – Toepasselijkheid

Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming en uitvoering van alle overeenkomsten ontstaan op de webshop www.bykella.nl

ARTIKEL 3 – Totstandkoming van de overeenkomst

  1. De overeenkomst komt tot stand nadat de consument een bestelling heeft geplaatst en afgerekend.
  2. De annuleringsvoorwaarden, voor zover van toepassing, worden kenbaar gemaakt aan de klant voordat de overeenkomst tot stand komt.
  3.  
  4. ARTIKEL 4 – Verplichtingen van de ondernemer

  5. 1. De ondernemer staat ervoor in dat de bestellingen zorgvuldig worden verwerkt en volledig worden overhandigd aan de bezorger.
  6.  

ARTIKEL 5 – Verplichtingen van de consument

  1. De consument dient de ondernemer voor het aangaan van de overeenkomst van eventuele afwijkende wensen op de hoogte te stellen.
  2.  

ARTIKEL 6 – Betaling

  1. Betalingen aan de ondernemer dienen direct tijdens bestelling voldaan te worden.
  2.  

ARTIKEL 7 – Aansprakelijkheid

  1. De ondernemer is tegenover de consument aansprakelijk voor tijdens bezorging reeds beschadigde ontvangen artikelen.
  2. De consument is tegenover de ondernemer aansprakelijk voor door de ondernemer geleden schade die door een aan de consument toerekenbare tekortkoming is veroorzaakt.
  3.  

ARTIKEL 8 – Klachten

  1. Het verdient sterke aanbeveling tekortkomingen per ommegaande na het ontdekken of kunnen ontdekken daarvan schriftelijk dan wel elektronisch bij de ondernemer in te dienen. Te lang wachten met klagen kan nadelige gevolgen hebben voor de bewijspositie van de consument.
  2. De ondernemer dient klachten afdoende te onderzoeken. De ondernemer zal eventuele tekortkomingen zo mogelijk herstellen binnen een redelijke termijn, tenzij zulks in verband met de omstandigheden in redelijkheid niet van hem kan worden gevergd.
  3. Als de klacht niet in onderling overleg naar tevredenheid kan worden opgelost, ontstaat een geschil dat kan worden voorgelegd aan de Geschillencommissie.
  4.  

ARTIKEL 9 – Geschillenregeling

  1. Geschillen tussen consument en ondernemer over totstandkoming of de uitvoering van de overeenkomsten, kunnen zowel door de consument als door de ondernemer aanhangig worden gemaakt bij de Geschillencommissie.
  2. Een geschil wordt door de Geschillencommissie slechts in behandeling genomen, indien de consument zijn klacht eerst bij de ondernemer heeft ingediend.
  3. Nadat de klacht bij de ondernemer is ingediend, moet het geschil uiterlijk drie maanden na het ontstaan daarvan bij de Geschillencommissie aanhangig worden gemaakt.
  4. Wanneer de consument een geschil aanhangig maakt bij de Geschillencommissie, is de ondernemer aan deze keuze gebonden. Indien de ondernemer een geschil aanhangig wil maken bij de Geschillencommissie, moet hij de consument vragen zich binnen vijf weken uit te spreken of hij daarmee akkoord gaat. De ondernemer dient daarbij aan te kondigen dat hij zich na het verstrijken van de voornoemde termijn vrij zal achten het geschil bij de rechter aanhangig te maken.
  5. De Geschillencommissie doet uitspraak met inachtneming van de bepalingen van het voor haar geldende reglement. De beslissingen van de Geschillencommissie geschieden krachtens dat reglement bij wege van bindend advies. Het reglement wordt desgevraagd toegezonden. Voor de behandeling van een geschil is een vergoeding verschuldigd.
  6. Uitsluitend de rechter dan wel de hierboven genoemde Geschillencommissie is bevoegd van geschillen kennis te nemen.
  7.  

ARTIKEL 10 – Afwijkingen

Individuele afwijkingen van deze Algemene Voorwaarden, met inbegrip van individuele aanvullingen, moeten schriftelijk dan wel elektronisch tussen de ondernemer en consument worden vastgelegd

Retourneren & Ruilen

Bij By Kella is het uiteraard mogelijk uw bestelling te ruilen of retourneren (mits je bestelde product niet onder een wettelijke uitzondering valt. Dit kan binnen 14 dagen na ontvangst van je complete bestelling. Gebruik hiervoor bij voorkeur het retourformulier dat u kunt downloaden onderaan deze pagina. Wij zouden het fijn vinden als u ook even een mail stuurt naar info@bykella.nl als u wilt ruilen of retourneren, zodat wij alvast op de hoogte zijn.”

U kunt het artikel retour sturen naar:
By Kella
Nijenburg 90 
3085 KP Rotterdam

Herroepingsrecht / Bedenktijd
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 5.95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en indien redelijkerwijze mogelijk in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via Info@bykella.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.